ONZE SPECIALISTATIES

Sport kinesitherapie (blessure, coaching en revalidatie)

Wat houdt deze behandeling in ? 

Door een sporter goed te begeleiden kunnen blessures voorkomen worden en kunnen sportprestaties geoptimaliseerd worden. Tijdens onze sportbegeleiding gaan we op zoek naar de zwakke schakels in de kinetische keten. Deze zwakke schakels kunnen letsels veroorzaken. Het is dan ook van groot belang deze door aangepaste (oefen)therapie weg te werken.

De revalidatie na een sportletsel of operatieve ingreep wordt, binnen de mate van het mogelijke, zo snel mogelijk opgestart. Een combinatie van manuele technieken en oefentherapie wordt toegepast om het herstel te bevorderen en het risico op herval te verminderen. Bij  sportbegeleiding (personal coaching) worden de doelen samen met u overlegd: niet enkel onze bevindingen zijn belangrijk, uw noden als sporter zijn even belangrijk. Afhankelijk van deze doelen en de resultaten van de functionele screening wordt een trainingsprogramma opgesteld waarbij de focus kan liggen op core stability, neuromusculaire controle, aërobe of anaërobe uithouding of specifieke sportvereisten zoals kracht, explosiviteit of flexibiliteit.

Deze programma's kunnen zowel bestaan uit training in onze oefenruimte als een programma dat buiten wordt uitgevoerd. Tijdens het verloop passen we dit schema aan zodat u blessures kan voorkomen en optimaal kan presteren.

Hoe wordt deze behandeling toegepast ?

Voor sportbegeleiding (personal coaching) worden de doelen worden samen met u overlegd: niet enkel onze bevindingen zijn belangrijk, uw noden als sporter zijn even belangrijk. Afhankelijk van deze doelen wordt een trainingsprogramma opgesteld waarbij de focus kan liggen op core stability, neuromusculaire controle, aërobe of anaërobe uithouding of specifieke sportvereisten zoals kracht, explosiviteit of flexibiliteit.
Dit programma kan zowel bestaan uit training in onze oefenruimte als een programma dat buiten wordt uitgevoerd. Tijdens het verloop passen we dit schema aan zodat u blessures kan voorkomen en optimaal kan presteren. 

Voor wie is deze behandeling geschikt ?

Als sportkinesitherapeuten begeleiden wij zowel de professionele als niet-professionele sporter tijdens de revalidatie na een letsel of na een operatie.
Wenst u te genieten van onze sportbegeleiding ?  Voor deze coaching is geen kinesitherapievoorschrift noodzakelijk. De vergoeding wordt bepaald afhankelijk van de vereisten van het programma. Wenst u hierover meer informatie, aarzel dan niet om ons te contacteren.
Bij wie kan u voor deze behandeling terecht ?

Hebt u een vraag of wenst een afspraak ?

Het team van Kiné Lier staat voor u klaar, aarzel niet om ons te contacteren
NEEM CONTACT MET ONS OP
Wist je dat Jessy en Koen (zaakvoerders van Kine Lier) de eersteklasser in Futsal Proost Lierse mee runnen ? 
Klik hier voor meer info over Futsal Club Proost Lierse