ONZE SPECIALISTATIES

Respiratoire kinesitherapie

Wat houdt deze behandeling in ? 

Het doel van deze therapie kan zijn om de ademhaling beter te leren controleren of om te draineren. Heb je astma of allergieën dan heb je niet altijd slijmen op de longen maar de longen zijn regelmatig vernauwd en geïrriteerd. M.b.v. kinesitherapie kan je leren hoe je de longen meer open kan zetten door oefentherapie en een correcte long- en neushygiëne. Patiënten met mucoviscidose hebben dit hoofdzakelijk nodig voor drainage van mucus of slijmen. Ook baby’tjes hebben vaak drainage nodig. Het ribbenbrooster van een baby heeft niet dezelfde vorm als deze van een volwassene waardoor ze moeilijker slijmen kunnen ophoesten. Ze hebben dan ook een verhoogd risico om te hervallen nadat ze sinusitis, bronchitis, pneumonie … hebben gehad. Dit komt omdat er bij ziekte soms vastzittende slijmen achterblijven in de longen. Het kindje geneest maar doordat er nog een bron van slijmen vast zit blijven er bacteriën in de long achter waardoor enkele weken of maanden later het kindje weer hervalt. Het doel bij baby’s is dus zorgen dat ze volledig herstellen en dat de ziekteduur verkort door info te geven over correcte toediening van medicatie (steeds in samenspraak met de behandelende arts) en het volledig draineren van de longen. 

Hoe wordt deze behandeling toegepast ?

Manuele therapie kan ondersteunend gebruikt worden voor de versterking van spierkracht en mobilisatie van de thorax. Er wordt nauw samengewerkt met de behandelende longspecialist voor een correcte opvolging.

Voor wie is deze behandeling geschikt ?

Patiënten met aandoeningen zoals mucovicidose, astma, allergieën, COPD, longfibrose, verzwakte ademhalingsspieren of andere aandoeningen die voor respiratoire beperkingen zorgen. Baby's die moeite hebben met vastzittende slijmen.
Bij wie kan u voor deze behandeling terecht ?

Hebt u een vraag of wenst een afspraak ?

Het team van Kiné Lier staat voor u klaar, aarzel niet om ons te contacteren
NEEM CONTACT MET ONS OP
Wist je dat Jessy en Koen (zaakvoerders van Kine Lier) de eersteklasser in Futsal Proost Lierse mee runnen ? 
Klik hier voor meer info over Futsal Club Proost Lierse