ONZE SPECIALISTATIES

Perinatale kinesitherapie

Wat houdt deze behandeling in ? 

Perinatale kinesitherapie is een tak binnen de kinesitherapie die instaat voor een goede begeleiding voor (prenatale kinesitherapie) en na (postnatale kinesitherapie) de bevalling.

Hoe wordt deze behandeling toegepast ?

De prenatale kinesitherapie bestaat uit 3 tot 4 individuele lessen van ongeveer 30min waarbij aandacht wordt besteed aan:
• Het bewust leren aanspannen van de bekkenbodemspieren om het risico op incontinentie tijdens en na de zwangerschap zoveel mogelijk te verkleinen en de arbeid vlotter te laten verlopen.
• Het geven van tips, oefentherapie en houdingscorrectie om typische zwangerschapsklachten (vb. rugpijn, gezwollen voeten, ademhalingsproblemen, bekkeninstabiliteit,...) te vermijden of te verminderen.
• Het aanleren van de verschillende soorten ademhaling en het inoefenen van ademhalingstechnieken om de arbeid en bevalling vlotter te laten verlopen.
• Het geven van tips om weeën op te vangen.
• Informatie verstrekken over het verloop van de arbeid en bevalling en (eventuele) borstvoeding.
Tijdens de postnatale kinesitherapie wordt stap voor stap de fysieke conditie en spierkracht opnieuw opgebouwd.

Voor wie is deze behandeling geschikt ?

Zwangerschapsbegeleiding is een meerwaarde voor elke zwangere vrouw. De prenatale lessen worden gestart rond de dertigste week van de zwangerschap. De postnatale begeleiding wordt gestart na de eerste postnatale controle bij de gynaecoloog en wanneer de kersverse mama zich er klaar voor voelt. Dit is ondermeer afhankelijk van het type bevalling (natuurlijke bevalling of keizersnede) en is gemiddeld rond de zesde tot achtste week na de bevalling.
Bij wie kan u voor deze behandeling terecht ?

Hebt u een vraag of wenst een afspraak ?

Het team van Kiné Lier staat voor u klaar, aarzel niet om ons te contacteren
NEEM CONTACT MET ONS OP
Wist je dat Jessy en Koen (zaakvoerders van Kine Lier) de eersteklasser in Futsal Proost Lierse mee runnen ? 
Klik hier voor meer info over Futsal Club Proost Lierse