ONZE SPECIALISTATIES

Kinesiotaping

Wat houdt deze behandeling in ? 

Het Medical Taping Concept ontstond in Azië in de jaren 70. Het basisidee is dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om gezondheid te behouden of te herstellen. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging, maar zijn ook bepalend voor bijvoorbeeld een goede bloed- en lymfecirculatie. Vanuit dit idee werd een elastische tape ontwikkeld die de spieren en hun functie ondersteunt zonder dat daarbij de beweging beperkt wordt. Door de tape op een specifieke manier aan te brengen wordt het fysiologisch bewegen ondersteund en worden lichaamseigen herstelprocessen geactiveerd. De tape kan na aanbrengen enkele dagen gedragen worden.

Hoe wordt deze behandeling toegepast ?

De tape wordt op een specifieke manier op het te behandelen lidmaat gekleefd. Hierdoor kunnen verschillende effecten bekomen worden zoals pijndemping, het verminderen van spierspanning, het ondersteunen van de gewrichtsfunctie en het stimuleren van bloed- en lymfecirculatie.

Voor wie is deze behandeling geschikt ?

De tape kan bij vele aandoeningen gebruikt worden. Enkele voorbeelden zijn: spierspanning, ligamentaire blessures, lymfoedeem, peesletsels,
schouderimpingement, rugklachten, kniepijn, hielspoor,….
Bij wie kan u voor deze behandeling terecht ?

Hebt u een vraag of wenst een afspraak ?

Het team van Kiné Lier staat voor u klaar, aarzel niet om ons te contacteren
NEEM CONTACT MET ONS OP
Wist je dat Jessy en Koen (zaakvoerders van Kine Lier) de eersteklasser in Futsal Proost Lierse mee runnen ? 
Klik hier voor meer info over Futsal Club Proost Lierse