ONZE SPECIALISTATIES

Diabetes

Wat houdt deze behandeling in ? 

Er bestaan verschillende vormen van diabetes. De meest voorkomende zijn Diabetes Type 1 en (Pre-)Diabetes Type 2.

Diabetes type 1 treft 5-10% van de personen met diabetes en ontstaat meestal bij kinderen
of jongvolwassenen. Het is een auto-immuunaandoening waarbij het eigen afweersysteem de bètacellen in de pancreas aanvalt en vernietigt. Hierdoor maakt het lichaam geen of onvoldoende insuline aan.

Diabetes type 2 treft 90-95% van de personen met diabetes en komt voornamelijk voor bij volwassenen. Twee problemen liggen aan de basis. Enerzijds insulineresistentie en anderzijds de pancreas die op termijn onvoldoende hoeveelheden insuline produceert.

De suikerspiegel wordt nauwkeurig opgevolgd en er wordt getracht deze zo optimaal mogelijk te houden. Als de suikerspiegel te hoog staat spreken we van een hyperglycemie, als deze te laag staat spreken we van een hypoglycemie. Beide situaties moeten zo veel mogelijk vermeden worden. Op lange termijn kunnen er een hoop micro- en macro-vasculaire complicaties ontstaan, welke zorgvuldig moeten worden opgevolgd en tijdig worden behandeld eens aanwezig. Een goede educatie en een gezonde levensstijl liggen aan de basis.

Hoe wordt deze behandeling toegepast ?

Risicofactoren en eventuele aanwezige complicaties worden in kaart gebracht. De patiënt wordt in zijn totaliteit gescreend en gecoacht. Er wordt samen bekeken op welke gebieden er progressie geboekt kan worden en hoe we de levenskwaliteit zo optimaal mogelijk kunnen maken. Er worden adviezen gegeven over de risicofactoren, voeding en het belang van fysieke activiteit. Op deze manier trachten we het leven met diabetes zo aangenaam mogelijk te maken en aan te leren hoe er bijvoorbeeld perfect aan sport gedaan kan worden, zonder een hoog risico op een hypo. Bij personen met pre-diabetes type 2 wordt gekeken of en hoe we de situatie nog kunnen omkeren.

Voor wie is deze behandeling geschikt ?

Personen met Diabetes Type 1 of (Pre-)diabetes Type 2.
Bij wie kan u voor deze behandeling terecht ?

Hebt u een vraag of wenst een afspraak ?

Het team van Kiné Lier staat voor u klaar, aarzel niet om ons te contacteren
NEEM CONTACT MET ONS OP
Wist je dat Jessy en Koen (zaakvoerders van Kine Lier) de eersteklasser in Futsal Proost Lierse mee runnen ? 
Klik hier voor meer info over Futsal Club Proost Lierse