ONZE SPECIALISTATIES

Cardiale kinesitherapie

Wat houdt deze behandeling in ? 

Na hartproblemen of hartoperaties is het essentieel om op een verantwoorde manier te revalideren. Een hartrevalidatie bestaat uit een individueel trainingsprogramma om de fysieke conditie opnieuw te optimaliseren. Aanvullend worden risicofactoren (vetten, gewicht, bloeddruk, suikerziekte, stress,...) in kaart gebracht om de revalidatie te bevorderen.

Hoe wordt deze behandeling toegepast ?

Het individueel revalidatieprogramma wordt opgesteld in samenspraak met u en de betrokken zorgverleners.
In onze oefenruimte maken we gebruik van diverse oefenmaterialen en cardiotoestellen zoals een hometrainer, crosstrainer en loopband. De oefeningen gebeuren steeds onder begeleiding van een kinesitherapeut en tijdens de sessies wordt de patiënt opgevolgd door middel van hartslag-, bloeddruk-, en saturatiemetingen. 
Ook het ademhalingspatroon wordt nagekeken en indien nodig worden ademhalingsoefeningen of autogene drainage toegepast (cfr. respiratoire kinesitherapie).

Voor wie is deze behandeling geschikt ?

Bij personen na een hartinfarct, een hartoperatie, een ballondilatatie, stentimplantatie, het plaatsen van een pacemaker of een defibrillator, voor en na een harttransplantatie en bij chronisch hartfalen.
Bij wie kan u voor deze behandeling terecht ?

Hebt u een vraag of wenst een afspraak ?

Het team van Kiné Lier staat voor u klaar, aarzel niet om ons te contacteren
NEEM CONTACT MET ONS OP
Wist je dat Jessy en Koen (zaakvoerders van Kine Lier) de eersteklasser in Futsal Proost Lierse mee runnen ? 
Klik hier voor meer info over Futsal Club Proost Lierse